"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Expresszbusz blog

Luxusbusszal Krakkóba, Varsóba - és akár a Baltikumba

Budapestre jön a LUX EXPRESS!

2015. július 24. - Expresszbusz

A fapados légitársaságok után az olcsó - de magas minőséget biztosító - távolsági busztársaságok is kezdik felfedezni maguknak Budapestet, mint célállomást. Ezúttal a Baltikum egyik legnagyobb busztársasága, a Lux Express jelentette be, hogy új járatokat indít Budapest-Krakkó-Varsó útvonalon. Ráadásul Varsóban kiváló csatlakozásokat biztosít a Baltikum felé.

luxexpress_budapest.jpg

A Lux Express kiterjedt hálózatot üzemeltet a Baltikumban, egyúttal összeköti Észtországot, Lettországot és Litvániát, Helsinkivel, Moszkvával, Szentpétervárral, Minszkkel.

map_luxexpress.png

De (nekik) délre is indítanak járatokat, Varsóba, Prágába, Berlinbe - és hamarosan Budapestre is. Emellett például a liberalizált lengyel belföldi távolsági buszpiacon is ott vannak, nem is akármilyen színvonalon.

A társaságot - legalábbis a Lux Express márkanév alatt mindenképpen - a valóban nagyon magas utaskiszolgálási minőség jellemzi. A buszok fedélzetén a megszokott dolgokon (légkondi, dönthető ülés stb.) túl a XXI. század szinte minden vívmánya elérhető: ingyen Wifi, 220V csatlakozó, ingyen forró italok, személyre szóló tablet a szórakoztatásra.

Az augusztustól érvényes menetrendjük alapján minden éjjel 23:35-kor indulnak el Varsóból, éjjel 4 óra körül megállnak Krakkóban, és 10:30-ra érkeznek Budapestre, a Népligeti metróállomáshoz. 12:25-kor indul is vissza a luxusbusz, este fél 7-re van Krakkóban, 11-re Varsóban. Nem csak érdekességként jegyezzük meg, hanem mert nem is rossz ajánlat: 23:55-kor indul a csatlakozó járat Vilniusba, ami mellesleg Prágából érkezik, és másnap reggel negyed 9-re már Litvánia fővárosában van. Ez a járat szintén a Lux Express cégcsoporthoz tartozik, de a Simple Express nevet viseli, és kicsit alacsonyabb a szolgáltatási színvonala.

A jegyárak a http://luxexpress.ee/en/warsaw-krakow-budapest oldalról könnyen foglalhatóak, és nagyon barátiak, főleg a bevezető promo kóddal. Hogy ezt hogyan kell használni, arról részletesen ír a http://www.repjegyportal.com/luxexpress-buszjaratok-budapestrol-krakko-5-300-ft-retur-varso-6-800-ft/

Hogy hogyan és mennyiért lehet még Krakkóba utazni, azt pár hónapja összeszedtük itt, de ezek után kit érdekel? 

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr737650978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Expresszbusz · http://expresszbusz.blog.hu/ 2015.08.24. 00:59:57

Bejött Budapest a LUXexpress-nek: máris beindul a második járatpár is Krakkón át Varsóba!

Az új menetrend az alábbi (szeptember 1-tól):

Budapest indul: 11:45 és 23:50
Krakkóba érkez: 18:25 és 06:45
Varsóba érkezik: 23:05 és 11:40

Varsóból indul: 06:30 és 23:35
Krakkóból ind.: 11:15 és 04:15
Bpestre érkez: 17:45 és 10:45

Jegyár Krakkóba 15 euró, Varsóba 20 euró.
süti beállítások módosítása