"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Expresszbusz blog

Új hétvégi gyorsvonatok Stuttgart és Hamburg között

A DerSchnellzug.de a HanseExpress-szel próbálkozik

2015. február 12. - Expresszbusz

A szilveszteri fiaskó ellenére sem babonásak a DerSchnellzug.de-nél: február 13-án, pénteken jelentik be az új németországi vasúti szolgáltatás indulásának részleteit. Folyamatosan csepegtetik az információkat a közösségi oldalakon, így az útvonal, a menetrend és a tarifa már ismert, de bizonyára tartogatnak még valami nagy durranást.

A DerSchnellzug.de tevékenysége eddig nyögvenyelős: első nagy dobásuk egy szilveszteri Stuttgart-Berlin partyvonat lett volna, melyet bőszen hirdettek a világhálón, még étlapot-itallapot is készítettek hozzá, azonban kellő számú jelentkező hiányában a vonat végül nem indult el.

berlin_silvesterparty_vonfacebook.png

 

berlin_silvesterparty_menetrend_vonfacebook.jpg

Képek: a facebookról

A vonat lemondásáról kiadott közleményben azonban - úgymond vígasztalásul - már belengették, hogy terveznek észak- és dél-Németország között egy gyors kapcsolatot, melyről egyre több részlet derül ki.

A Hanza-Expressz névre hallgató vonatok útvonala az alábbi lenne: Stuttgart - Heilbronn - Lauda - Würzburg - Fulda - Bebra - Kassel-Wilhelmshöhe - Göttingen - Hannover - Bréma - Hamburg

hanza-exp_terkep_kicsi.jpg

A vonatok tervezett menetrendje abszolút a hétvégi hazautazásokat szolgálja. A sztenderd menetrend az lesz, hogy kétszer másfelet fordul a szerelvény, oly módon, hogy aki északról jár haza a hétvégére, az oda-vissza éjjel tud utazni, aki pedig délről jár haza északra, az mindkét irányban 2 nappali vonatból választhat.

Normál hétvégeken a  közlekedési rend az alábbi:

Péntek délután: Stuttgart (Hbf) indul 14:35 - Hamburg (Hartburg) érkezik 22:30, és még aznap éjjel Hamburgból visszaindul 22:50-kor, Stuttgartba visszaérkezik 6:52-re.

Nem ácsorog sokat, szombat reggel 7:35-kor Stuttgartból újra nekivág, hogy átszelje Németországot, Hamburgba érkezik 15:30.

Itt a vonat pihen egy napot, aztán:

Vasárnap délután Hamburg indul 13:45, Stuttgart érkezik 21:47, és nyomban vissza is rohan az éjjel, Stuttgart indul 22:35, Hamburg érkezik 6:30

Megint gyorsan visszafordul, és hétfőn reggel 7:45-kor Hamburgból indítja az utolsó menetet Stuttgartba, érkezik 15:47. Ezek után péntek délutánig készülnek a következő hétvégére.

Hosszú hétvégeken azonban, így mindjárt Húsvét-hétvégén is, csütörtöktől keddig közlekednek majd a vonatok.

A tarifa is ismert már, és az előzetes fogadkozás szerint fix, tehát nem függ foglaltságtól és a vásárlás idejétől:

hazna-exp_tarifa.png

Azt is lehet tudni, hogy a vonatoknak lesznek különleges szolgáltatásai és kocsijai, például étkezőkocsi, gyerekkocsi, és poggyászkocsi.

Hogy ezek után mit jelentettek be ma? Azon kívül, hogy megújult a weblapjuk, tulajdonképpen semmi újat.

Sok sikert kívánunk az új vasúti szolgáltatásnak!

 

FRISSÍTÉS: Ma (2015. március 9-én) bejelentették, hogy a szolgáltatás mégsem indul el egyelőre, mivel különféle vágányzárak miatt végül nem kapták meg a menetvonalat.

http://derschnellzug.de/downloads/der-schnellzug_presseerklaerung-betriebsstart.pdf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr47163303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása