"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Expresszbusz blog

Fokozódik az árharc Budapest és Bécs között

2018. február 01. - Expresszbusz

A képernyőkivágás a repjegyportal.com oldalról származik, ahol éppen a Flixbus legújabb bécsi akciós jegyárait népszerűsítik.

Kis homokszem a gépezetben, hogy az oldal közepén lévő hirdetési felületen éppen a konkurens RegioJet Budapest-Bécs reklámja villog :)

A prágai járatairól ismert cseh szolgáltató (aki Prágából Pozsonyba és Bécsbe vonatokat is közlekedtet) alig egy hónapja jár Budapest és Bécs között, napi 6 járattal. A nyitó árával igyekezett aláígérni a Flixbus-nál addig jellemző 2990 forintnak, de most a Flixbus neki is aláígért: oda-vissza is ennyiért kínálja a jegyeit.

Van valakinek ennél jobb képe arról, hogy a verseny hogyan töri le az árakat? Olcsóbb eljutni Bécsbe luxusbusszal,  mint Győrbe, ahova már nincs verseny.

Tovább részletek: http://expresszbusz.blog.hu/2017/12/13/hogyan_utazzunk_budapestrol_becsbe

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6713624688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tízmillió 2018.05.02. 12:22:00

Mindeközben, Magyarországot érintő egyéb hírek:

Papíron visszatért a Leo Express.
Tavaszal két útvonalat nyitott. Egy napi kétszer induló Budapest-Prágát (az útvonal megegyezik a RegioJet és a Flixbus járatáéval, viszont a győri kitérő nélkül), a Népliget buszpályaudvarról. A másik vonal Bécsből indul, a Schwechat reptéren, Budapesten és Miskolcon át Kassa-Eperjes úticéllal.

Gyakorlatban azonban ez úgy néz ki, hogy a két BP-Prága busz fehér, Eurolines zászló alatt fut, a busz oldalán (nem túl feltűnően) egy matricával, ami annyit ír: "In cooperation with LEO Express". Vagyis: a LEO a Eurolines vonalát vette fel a saját értékesítési rendszerébe. Ez a válasz rá, hogyan jutott be a pályaudvarra a LEO, akit, hasonlóan a RegioJethez, a Polskibushoz és a Lux Expresshez, korábban rakétavetőkkel vártak volna a bejáratnál.

A Bécs-Eperjes járat pedig ugyanez, csak zöld és Flixbus. A LEO egyébként félig már a Flix zöld asztala alatt térdel, mivel Csehországban is számos új vonalat rajzoltak fel a vonalhálózati térképre (Prága-Brno, Prága-Liberec, Prága-Plzeň), a menetrendekben viszont mindet FB kód alatt találjuk, ami nem a LEO flottájába tartozó buszokat jelent, ergó a remek fekete festést és a zöld inges utaskísérőt ne keressétek rajta. Eközben a Flix és a LEO fúziója újabb lépést tett előre, mivel a LEO Express fekete vonatai is bekerültek a Flixbus rendszerébe.
süti beállítások módosítása