"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Expresszbusz blog

Sztrájkoljatok csak, vasutasok!

2015. április 22. - Expresszbusz

Ma és holnap (stílszerűen a Föld napján, és 23-án) újra sztrájkolnak Németországban mozdonyvezetők. A dinamikusan növekvő busztársaságok természetesen az utasok "segítségére" sietnek, és kihasználják az alkalmat, mindent bevetnek, a humort is.

A Meinfernbus aktivistái a müncheni pályaudvar előtt rózsákat osztogatnak, és orientálják az utasokat a Zentral Omnibus Bahnhof felé:

viragosztas_bahnhof_mfbfb_facebook.jpg

A PostBus nemes egyszerűséggel tájékoztatja utasait, hogy a vonatpóló busz új neve PostBus.

postbus_a_vonatpotlo.jpg

A DeinBus - mint mindig - most is szolídabb. Noha a facebook-on ők is élcelődnek kicsit a vasúti sztrájkon, elsősorban mégis csak azt ünneplik, hogy 2011. április 20-án döntött a frankfurti bíróság a javukra abban a perben, melyben a Deustche Bahn-nal álltak szemben, és melynek tétje az volt, hogy felszabadítják-e Németországban a távolsági autóbuszközlekedés piacát. Megtették, de a sors fura fintora, hogy a DeinBus ennek ellenére nem kifejezetten gazdasági siker.

A leglazábbra megint a Flixbus-osok vették a figurát, ők úgy köszönték meg a GDL-nek (mozdonyvezetők szakszervezete) a sztrájkot, hogy egy kocka sört tettek az irodájuk elé, rá egy kis levelet, melyben szeretettel üdvözlik őket:

Schöne Grüße an unsere Freunde von der GDL! ;-)#gdl #bahnstreik #fahrgrünwww.flixbus.de

Posted by FlixBus on 2015. április 22.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr347389820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása