"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Expresszbusz blog

Viszlát Berlin Linien Bus?

2016. szeptember 16. - Expresszbusz

Hullanak tovább Németországban a márkanevek: egyes hírek szerint a Berlin Linien Bus-nak is vége van, mint a botnak. Őket kivételesen nem a Flixbus gyűri be maga alá, hanem tulajdonosuk elégelte meg, hogy minden 50 cent bevételért 1 eurót kell elkölteniük.

Legutóbbi posztunk utolsó mondata így hangzott: "a Deutsche Bahn buszos leányvállalata, a Berlin Linien Bus vélhetően - már csak brahiból is - kimarad, így egy szín biztos fennmarad Németországban a zöldön kívül."  Nos, úgy tűnik, brahiból sem marad meg.

A cég mesébe illően hosszú történetét - akkor még a fényes jövőjében bizakodva - összefoglaltuk itt. Azóta csak gyűltek a fellegek felettük. Látható a német piac konszolidációja: még a nagyobb márkanevek is (MeinFernbus, Megabus, Postbus) már szinte mind beálltak a kisgömböcként növekvő Flixbus égisze alá, és inkább alvállalkozóként dolgoznak neki, mint versenyezzenek vele.

Ennek kapcsán persze elkezdődött a susmogás, hogy a BLB sem marad ki ebből a folyamatból, de ezt minden oldalról csak óvatosan kommentálták. Minden esetre aki a sorok között tud olvasni, az láthatta, hogy van némi zavar a rendszerben.

Például a BLB egyik marketing akciójában a biztonságos utazás jegyében óvszert osztogatott az utasainak. Ez persze egy szóviccen alapuló, gyakran elsütött poén a közlekedésben német nyelvterületen, de van itt más is.

20160831_blb_dino.png

Ebből a - látszólag dínó-kiállításra invitáló - facebook-os reklám-képből inkább egy segélykiáltás olvasható ki. Főleg azért, mert ez pár nappal az után jelent meg, hogy a DB vezetői nyilatkoztak úgy, hogy egy vasúttársaságnak "hülyeség" buszokat üzemeltetni.

Érdekes, hogy erről mondjuk az osztrák vasút vezetői egészen másképp vélekednek: ők épp idén nyáron alapítottak buszos márkanevet. Az ÖBB mellesleg a DB éjszakai vonatainak is nagy részét átveszi, tehát a sógorék vagy tényleg valamit jobban tudnak, - vagy csak arról van szó - a nagyon rossznyelvek szerint - hogy annyi pénzt tol az  ÖBB-be az osztrák állam, hogy már nem tudják mire elkölteni. Érdemes ehhez úgy hozzáállni, hogy amíg az utasok ennek előnyeit élvezik, addig hadd csinálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr2311711417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása