"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Expresszbusz blog

Budapest-Győr 1700 forintért, RegioJettel!

2020. augusztus 25. - Expresszbusz

Még csak pár hete indult el a cseh magánvasút, a RegioJet vonata Budapest-Bécs-Prága útvonalon, és húztak egy merészet: már lehet rá Budapest és Győr közé is jegyet venni, mégpedig akár 5 euróért. Ez olcsóbb, mint a MÁV diákjegye.

Az előző bejegyzésünkben írtunk arról, hogy az új vonatot egyelőre nem lehet nálunk belföldi utazásra igénybe venni, mert a MÁV-START-nak kizárólagos joga van a közszolgáltatásra ezen a viszonylaton, egészen 2023. december 31-ig. A csehek úgy tűnik, ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorból, és elkezdtek jegyet árulni a vonataikra. Hogy ez mennyire elfogadható, az jó kérdés, jó kis jogászkodásnak nézünk elébe, de az biztos, hogy az utasok jól járnak ezzel a húzással. A piacnyitás a vasúti szektorban is ilyen merész húzásokkal megy csak előre, a versenyjogi szabályozás gyakorlata nálunk különösen gyerekcipőben jár. Akinek van 5 eurója, érdemes elugrania Győrbe (vagy onnan Budapestre), ki tudja meddig marad fenn ez a lehetőség. 

regiojet_budapest-gyor.png 

Érdekességképpen, a másik cseh hétterű magánvasút, a LEO Express is indított Magyarországra járatot, Krakkó-Kassa-Miskolc-Budapest útvonalon, igaz, csak "vonatpótló" autóbuszt, és kezdetben lazán elkezdett rá árulni jegyeket Budapest-Miskolc viszonylatban. De aztán rájött, hogy hoppá, ez a piac még nincs megnyitva, és ő föl is adta.

A RegioJet viszont nyilván nagyon jól tudja, hogy mik a hazai szabályok, és ennek ellenére árul belföldi jegyeket. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, és be fogunk számolni róla. Addig viszont érdemes kipróbálni a többféle kocsiosztályból álló, remek fedélzeti szolgáltatásokat nyújtó vonatot Győrig, igen baráti áron.

p1270702.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr816176100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása