"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik"

Expresszbusz blog

Irány Itália - naponta többször Budapestről

Új járatok Milánóba, Firenzébe, Torinóba - és még ami útbaesik

2017. augusztus 14. - Expresszbusz

Velence-Róma, Firenze-Píza, Nápoly-Veróna - énekelte Dolly vagy 35 éve. Ezek a városok már mind elérhetőek busszal Budapestről, igaz, némelyikhez még át kell szállni.

Lehullott a torinói lepel: augusztus végén több új buszjárat is indul Szlovénián át Olaszországba. Lássuk pontosan a menetrendeket:

Új nappali buszjárat indul reggel 7:05-kor Budapestről - Siófoki felszállást is lehetővé téve - Maribor, Ljubljana, Udine, Mestre (ami majdnem Velence), Verona, Bergamo (reptér), Milánó érintésével Torinóba. Vissza is nappal jön, 21:45-re ér Budapestre. Menetideje bő 16 óra.

A másik két új olasz járat éjszakai.

Az egyik 21:10-kor indul a Népligetből, Ljubljanáig ugyanaz, mint a fenti, de onnan Trieszt,  Velence (Marco Polo reptér), Mestre, Verona érintésével Milánó központja a cél, és ugyanígy éjszaka jön vissza, 17:30-kor indul Majlandból, és reggel 7:25-kor érkezik Budapestre.

A másik 22:55-kor indul, és Siófok, Maribor, Gorizia, Udine, Velence (Tronchetto - tehát a főpályaudvar melletti placc), Mestre és Bologna érintésével megy Firenzéig, 13:05-re ott is van. Vissza 18:20-kor indul, és másnap 8:45-re érkezik. Ez kísértetiesen hasonlít a VOLÁNBUSZ jelenleg is közlekedő firenzei járatára, mely heti háromszor közlekedik, legalábbis augusztus végéig, csak az érinti még Padovát is (de oda van más járat is).

61979_volanbusz_velence.jpg

Lassan 10 éves kép: A VOLÁNBUSZ firenzei járata Velencében, a Tronchetto-n.

Mindhárom járat augusztus 24-én "jön" először, és 25-én "megy", tehát feltehetően olasz cég fogja üzemeltetni, a FLIXBUS égisze alatt.

De nem csak járatindítás várható a zöldeknél: a Budapest-Siófok-Hévíz-Graz-München járatpár, mely idén tavasszal indult, szeptembertől már nem foglalható, tehát várhatóan megszűnik. De persze az is lehet, hogy eleve csak szezonjáratnak indult, és jövő nyáron újra fog járni, de ezen inkább meglepődnénk. Így most Budapest és Graz között megint nem lesz közvetlen buszjárat, de van napi 1 közvetlen vonat, és néhány átszállásos verzió, Szentgotthárdon át, egészen baráti kirándulójegy áron.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszbusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6712746856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása